Sakkserhusene i Saggrenda visitkongsberg.no

Velkommen til Kongsberg

Teknologi - Historie - Natur

Kongsberg Jazzfestival er igang

Kongsberg Jazzfestival er igang

jazzfestival

Onsdag i uke 27 starter som vanlig Kongsberg Jazzfestival.

Kongsberg Jazzfestival er en årlig musikkfestival som finner sted i Kongsberg. Festivalen har en lang historie og regnes som en av de eldste og mest anerkjente jazzfestivalene i Europa. Den ble første gang arrangert i 1964 og har siden den gang blitt en viktig begivenhet for jazzelskere og musikkentusiaster.

Kongsberg Jazzfestival tiltrekker seg et bredt spekter av internasjonale og nasjonale jazzartister, samt artister innenfor relaterte sjangre som funk, soul, fusion og verdensmusikk. Festivalen har et variert program som inkluderer konserter på ulike scener og arenaer rundt om i byen, inkludert utendørsområder og klubber.

I tillegg til konserter og opptredener av kjente og etablerte artister, gir Kongsberg Jazzfestival også plass til unge og lovende talenter gjennom sitt fokus på jazzutdanning og talentutvikling. Det arrangeres workshops, seminarer og mesterklasser der musikere og publikum kan delta og lære mer om jazzmusikk.

Kongsberg Jazzfestival har et bredt publikum og tiltrekker seg både lokale innbyggere og tilreisende fra både Norge og utlandet. Festivalen er kjent for sin hyggelige atmosfære og gode musikkopplevelser.

Next Post

Badetemperaturer i Kongsberg

tor jul 13 , 2023
En dyktig ildsjel i Kongsberg har opprettet nettstedet badute.no der det presenteres badetemperaturer for utvalgte badeplasser i og rundt byen. Målingene gjøres automatisk flere ganger i døgnet. Tjenesten finner du her. I tillegg registrerer noen av oss målinger på yr.no ved anledning.