Sakkserhusene i Saggrenda visitkongsberg.no

Velkommen til Kongsberg

Teknologi - Historie - Natur

Kongsberg Kirke

Kongsberg Kirke

Kongsberg kirke er en kirke i Kongsberg kommune, som ligger i Buskerud fylke, Norge. Kirken er en del av Den norske kirke, som er landets største kristne kirkesamfunn. Her er noen detaljer om Kongsberg kirke:

  1. Beliggenhet: Kongsberg kirke ligger sentralt i byen Kongsberg. Adressen er Kirkegata 1, 3616 Kongsberg.
  2. Arkitektur: Kirken er en steinkirke i nygotisk stil og ble bygget i perioden 1761-1765. Den er kjent for sin vakre arkitektur og historiske betydning.
  3. Historie: Kongsberg kirke har en rik historie knyttet til gruvedriften i området. Byggingen av kirken ble igangsatt av den dansk-norske kongen Fredrik V som et ledd i å styrke den lokale kirkestrukturen og gi uttrykk for kongens velvilje overfor Kongsberg gruvesamfunn.
  4. Interiør: Kirken har et flott interiør med prekestol og altertavle, samt gallerier som gir kirken en imponerende atmosfære. Interiøret er preget av tidstypisk nygotisk design.
  5. Orgel: Glogerorgelet i Kongsberg kirke er det største barokkorgelet i Norden. Orgelet regnes som en en nasjonal kulturskatt. Orgelet ble bygget av Gottfried Heinrich Gloger i 1765, men ble skiftet ut en gang på 1800-tallet. Sterke lokale krefter kjempet for å restaurere det gamle Glogerorgelet og i 2001 stod orgelet ferdig. Det var da restaurert tilbake til det originalstand fra 1765. En tysk orgelbygger ved navn Jürgen Ahrend tok jobben med å restaurere orgelet.
  6. Gudstjenester og arrangementer: Som en aktiv kirke i lokalsamfunnet arrangeres det regelmessige gudstjenester, kirkelige handlinger som dåp og konfirmasjon, samt ulike kulturelle arrangementer.
  7. Verneverdig: Kongsberg kirke er vernet som kulturminne og er en viktig del av byens kulturarv. Kirken tiltrekker seg både turister og lokalbefolkning på grunn av sin historiske betydning og vakre arkitektur.

Kongsberg kirke er dermed ikke bare et religiøst samlingssted, men også et kulturelt ikon som representerer byens rike historie og kulturarv.

Next Post

Lampeland Hotell

søn nov 26 , 2023
Familiedrevet hotell med meget hyggelig betjening ca 20 kilometer nord for Kongsberg sentrum oppover Numedalen. Bra standard. Hotellets cafè/ restaurant er også populært for dagsturister og er kjent for god hjemmelaget mat.  Les mer
visit-kongsberg logo