Sakkserhusene i Saggrenda visitkongsberg.no

Velkommen til Kongsberg

Teknologi - Historie - Natur

Om Kongsberg

Kongsberg by ble grunnlagt i 1624 i forbindelse med funn av sølv i fjellet i dette området, og påfølgende omfattende gruvedrift. Kongsberg var faktisk på et tidspunkt Norges nest største by. Kongsberg har pr 2020 ca 27700 innbyggere.

Kongsberg er en by og kommune i Buskerud (Viken pr 2023) fylke i Norge. Byen ligger omtrent 80 kilometer vest for Oslo og er kjent for sin lange historie innen gruvedrift og teknologi.

Gruvedrift har vært en viktig del av Kongsbergs historie. Sølvgruvene i Kongsberg var i drift i over 300 år, og byen ble sentrum for norsk gruvedrift og sølvproduksjon. Kongsberg Sølvverk, som var en av Europas største gruver, var en viktig økonomisk faktor og bidro til byens vekst og utvikling.

I dag er Kongsberg et teknologisenter og et senter for høyteknologisk industri. Kongsberg Gruppen, et internasjonalt teknologiselskap, har sitt hovedkontor her og er kjent for sin ekspertise innen forsvars- og romfartsindustrien, maritim sektor og olje- og gassindustrien. Andre teknologibedrifter i Kongsberg er Siemens, Technip FMC, GKN, Semcon og Kongsberg Automotive.

Kongsberg er også et populært turistmål og har flere attraksjoner og severdigheter å tilby. Noen av disse inkluderer Kongsberg Kirke, en imponerende kirke fra 1700-tallet; Kongsberg Skisenter (Skimore Kongsberg), et populært skianlegg om vinteren; Kongsberg Bergverksmuseum, som gir innsikt i byens gruvehistorie; og Kongsberg Jazzfestival, en årlig musikkfestival med internasjonale og nasjonale jazzartister.

I tillegg til dette har Kongsberg vakker natur og gode muligheter for friluftsliv. Det er flere turstier, sykkelstier og innsjøer i området rundt byen som er ideelle for utendørsaktiviteter.

Kongsberg er også et viktig utdanningssenter med Kongsberg videregående skole og Høgskolen i Sørøst-Norge, som tilbyr en rekke studieprogrammer innen teknologi, ingeniørfag, økonomi og mer.

Alt i alt er Kongsberg en historisk og teknologisk by med et rikt kulturarv og et moderne næringsliv.

Next Post

Om oss

ons feb 9 , 2022
Dette nettstedet drives på hobbybasis og på dugnad med flere bidragsytere. Vår virksomhet startet i 2013. Vi er en uoffisiell formidler av informasjon som kan være til glede for innbyggere og turister som skal besøke Kongsberg. Vi tar forbehold om feil informasjon. Kontaktinfo: Vi har foreløpig ingen kontaktinformasjon da vi ikke har noe kapasitet til […]