Sakkserhusene i Saggrenda visitkongsberg.no

Velkommen til Kongsberg

Teknologi - Historie - Natur

Sommer i Kongsberg

Sommer i Kongsberg

Sommeren i Kongsberg kan være vakker og variert, og byen har flere utendørsaktiviteter og attraksjoner å tilby. Her er noen av tingene du kan gjøre og oppleve i Kongsberg om sommeren:

  1. Natur og friluftsliv: Kongsberg og området rundt byen har flotte naturområder og fjellandskap som er ideelle for fotturer, sykling, padling og fiske. Du kan utforske stier og turstier i Kongsbergsmarka, gå på fjellturer i Kongsbergfjellene eller besøke de vakre innsjøene i nærheten.
  2. Kongsberg Sølvgruver: Besøk Kongsberg Sølvgruver, en historisk gruve som har vært i drift i flere hundre år. Du kan ta en guidet tur inn i gruvene, lære om gruvens historie og se de gamle gruvesjaktene og utstillingene.
  3. Skimore Kongsberg: Fra og med sommeren 2023 er det aktivitet i skisenteret også på sommeren. Besøk deres nettsider her for oppdatert informasjon.
  4. Kongsberg Kirke: Ta en tur til Kongsberg Kirke, en imponerende kirke bygget på 1700-tallet. Kirken har vakre kunstverk, inkludert malerier og skulpturer, og det er mulighet for å delta på gudstjenester eller musikalske arrangementer.
  5. Kongsberg Jazzfestival: Som nevnt tidligere, arrangeres Kongsberg Jazzfestival vanligvis i sommermånedene. Festivalen tiltrekker seg internasjonale jazzartister og musikkelskere fra hele verden. Det er en flott mulighet til å oppleve variert og kvalitetsmusikk i en unik atmosfære.
  6. Byvandring: Utforsk Kongsberg sentrum til fots og nyt den gamle trearkitekturen og de historiske bygningene. Besøk Kongsberg Gamle Kirkegård, se Kongsberg rådhus og ta en spasertur langs Laagendalselva-elven som renner gjennom byen.
  7. Museer: Kongsberg har flere museer som kan være interessante å besøke. Du kan lære mer om Kongsbergs historie, bergverksdrift og industri på Kongsberg museum eller oppleve teknologi og vitenskap på Teknisk Museum.
  8. Festivaler og arrangementer: I tillegg til Jazzfestivalen, kan det være andre festivaler, konserter eller arrangementer som finner sted i Kongsberg om sommeren. Sjekk lokale arrangementssider eller turistinformasjonen for å få informasjon om aktuelle arrangementer under ditt besøk.

Det er verdt å merke seg at været kan variere i løpet av sommeren i Kongsberg, så det er lurt å være forberedt på ulike værforhold og kle seg etter forholdene.

Relevante artikler:

Next Post

Overnatting i Kongsberg

tor mai 28 , 2020
Besøker du Kongsberg og ønsker å overnatte har du flere muligheter: Kongsberg Vandrerhjem Bergmannen. Ganske sentral beliggenhet midt i byen rett ved Krona kulturhus. Camping: Kongsberg har ingen helårs campingplass sentrumsnært, men på sommeren pleier kommunen å leie ut noen plasser fint plassert ved idrett og svømmehallen ved Numedalslågen. Oppdatert informasjon kan finnes på Kongsberg […]
Gyldenløve Hotel