Sakkserhusene i Saggrenda visitkongsberg.no

Velkommen til Kongsberg

Teknologi - Historie - Natur

Langrenn

Kongsberg har mange langrennsløyper i nærhet til byen. Om du foretrekker en tur på høyfjellet eller om du ønsker å gå en liten tur nærmere byen så finner du det du søker.

Heistadmoen Skistadion

Lysløype med flere ulike runder man kan gå. Godt skiltet. Ved stadion er også en fin gapahuk med bålplass og akebakke. Anlegget ligger rett ved Heistadmoen Militærleir. Løyper har kunstsnø og prepareres ofte. Anlegget driftes av idrettslaget Skrim, og det ble arrangert NM der i 2006.

Funkelia

Funkelia er løypenettet som ligger bynært ved skisenteret. Driftes av Kongsberg Kommune. Lysløype i nedre del og det prepareres ofte. Løypenettet strekker seg også opp til Knutefjell der man finner koselige Knutehytta som er åpen med servering deler av uka.

Raje

Raje er et hytteområde som ligger cirka en halvtimes kjøretur fra Kongsberg sentrum. Selv om det ikke ligger så veldig høyt er det meget snøsikkert. Idylisk område ved foten av Skrimfjellene. Løypenettet strekker seg helt til Omholtfjell i sør. Bra standard på løyper. Passer for hele familien. Det er bomvei til Raje.

Liatoppen Fjellpark – Blefjell

På Liatoppen går løypene direkte innover vakre Blefjell. Der er en campingplass og et skitrekk. Det er bomvei til Liatoppen.

Blefjell øvrig

Det finnes forøvrig mange adganger til Blefjell, både fra Jondalen og Flesbergsiden. Liatoppen, Storli og Buen ligger på Jondalssiden, mens Blestølen, Blestua, Sjuvass og Fagerfjell ligger på Flesbergsiden. Samtlige steder har bomvei, men bra standard på veiene.

Next Post

Alpint

lør okt 31 , 2020
Kongsberg Skisenter ligger i kort avstand fra sentrum og er lett tilgjengelig både med bil og buss. Våren 2020 ble ærverdige Kongsberg Skisenter solgt og ble en del av Skimore-kjeden. Navnet på senteret er nå offisielt Skimore Kongsberg. Skimore driver også skianlegg i Drammen og Oslo. Ønsker du å teste andre alpinanlegg har du flere […]